Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosół z domowym makaronem.
2. Makaron rozrzucamy na posypanej mąką stolnicy,zostawiamy na około pół godziny żeby trochę przesechł.Od czasu do czasu mieszamy,żeby się nie posklejał.Przygotowany makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
3. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.Dokładnie osączamy z wody i mieszamy,żeby się nie posklejał.
4. Warzywa obieramy i płuczemy.Marchewki i pietruszki kroimy w słupki.Cebulę opalamy nad palnikiem,por zostawiamy z całości.
5. Mięso dokładnie oczyszczamy,dzielimy na mniejsze części ,płuczemy i osuszamy,następnie przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą,dodajemy przygotowane warzywa i gotujemy na małym ogniu do miękkości.Na koniec przyprawiamy do smaku i dodajemy natkę pietruszki.
6.Na talerze nakładamy porcje makaronu i nalewamy rosół.Posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy gorące.