Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki surówki

kapusta biała 1/2 główki
por (biała część) 1 mały
ogórki 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt

sos winegret

oliwa 1/2 szk
ocet 2 łyżki
cukier 1/4 szklanki
Musztarda francuska Prymat 1/2 słoiczka
woda 3 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa

Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w okrągłe. Pokroić paprykę i por. Wszystko posolić, wymieszać i odstawić na godzinę.
Składniki sosu winegret zagotować. gorącym polać surówkę, wymieszać i wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 16.07.2015 11:39
smaczna i inna
Saga123 13.07.2015 15:47
najlepsza na obiad :)
Beatris 13.07.2015 14:38
Bardzo apetyczna:)
jasiek 13.07.2015 13:29
dobra i do wszystkiego pasuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak