Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone nadziewane serem camembert

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
ser camembert 3 krążki-z ziołami
cebula 1 sztuki
jajko 2-3 sztuki
kajzerka 1 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sałata masłowa do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone nadziewane serem camembert

Czerstwą kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać posiekaną drobniutko cebulkę , doprawić masę mięsną solą pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego, wyrobić dobrze łyżką. Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć w dłoni, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe przeciąć wzdłuż na połowę. Ser camembert przeciąć delikatnie wzdłuż na połówki, włożyć w środek przeciętego kotleta, poczekać chwilę aż ser zacznie się rozpuszczać.Podawać na sałacie od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 14.07.2015 12:35
Przepyszne kotleciki. Chętnie skosztowałabym kawałeczek :D
olkaaa 14.07.2015 07:28
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak