Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z jagodami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa kajzerka 4 sztuki
cukier waniliowy 32 g
cukier 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
śmietana kremówka 200 g
mleko skondensowane niesłodzone 1/2 szklanki
masło do posmarowania foremki
kasza manna do posypania foremki
jagody 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z jagodami

Kroki postępowania

1
Bułki pokroić w kostkę, przełożyć do miski.
Krok 1 - Pudding z jagodami foto
2
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty, puszysty krem.
Krok 2 - Pudding z jagodami foto
3
Śmietanę ubić na sztywno.
Krok 3 - Pudding z jagodami foto
4
Do jajek dodać mleko zagęszczone i bitą śmietanę. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Pudding z jagodami foto
5
Masą zalać pokrojone bułki, dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, następnie ponownie wymieszać.
Krok 5 - Pudding z jagodami foto
6
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać kaszą manną. Do naczynia przełożyć bułki z masą śmietanowo-jajeczną.
Krok 6 - Pudding z jagodami foto
7
Jagody oczyścić, opłukać, odsączyć, rozłożyć na wierzchu.
Krok 7 - Pudding z jagodami foto
8
Pudding piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut (pudding wstawiłam do zimnego piekarnika). Podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
Krok 8 - Pudding z jagodami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.03.2016 09:14
pyszny deser
ben-ka 01.02.2016 11:43
Ja też się piszę na kawałeczek !
Sroczka 31.07.2015 23:53
Przepysznie wygląda, zjadłabym kawałek.
Wiktoria29 31.07.2015 19:12
bardzo apetycznie wygląda
agaK. 31.07.2015 17:32
Super, fajny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak