Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 szt
jabłko 1 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuki
cebula biała 1/2 sztuki
jogurt grecki 3 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Najlepiej smakuje schłodzona. Jogurt grecki możemy zastąpić majonezem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym

Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy jogurt i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 03.08.2015 09:21
nigdy nir dodawałam ogórka kiszonego więc jak dla mnie ciekawy pomysł
wwwiolka 02.08.2015 23:32
Bardzo fajny przepis.
Bernadeta1 02.08.2015 22:17
smaczny dodatek do obiadu
Róża1 02.08.2015 21:43
wspaniała surówka :-)
Joannasz3190 02.08.2015 21:43
Pyszności :)
Sroczka 02.08.2015 21:16
Pyszny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak