Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś kurczaka z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyńcza
koperek 64 gałązki
masło 82% 4 wiłórki
rosół 200 ml

Porada

Pierś upiekłam specjalnie dla mojej prawie rocznej córci która zajada ze smakiem na ciepło do obiadku lub zimno do pieczywa.Oczywiście dorosłym też polecam ,jest bardzo smaczna ,krucha ,soczysta i delikatna :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś kurczaka z koperkiem

Pierś umyć ,osuszyć ,oczyścić z błonek. Na wierzchu piersi ponacinać małe kieszonki,każdą faszerować umytymi gałązkami koperku.
Na dno naczynia żaroodpornego położyć masło i pierś.Wlać rosół. Piec po przykryciem 35 min. w 180st. W połowie pieczenia przekręcić pierś na drugą stronę Gotową pierś pokroić w plastry podawać do pieczywa lub dania głównego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak