Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z kaszą jęczmienną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
kasza jęczmienna 10 dag
szpinak 15 dag
bulion drobiowy 1,5 l
ziele angielskie 3 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z kaszą jęczmienną

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę oraz pietruszkę pokroić na mniejsze kawałki, szpinak pokroić w paski.
W bulionie zagotować ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i kaszę jęczmienną oraz dodać ziele angielskie. Pod koniec gotowania dodać szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość gotować jeszcze przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.10.2016 09:08
ciekawa zupa, z chęcią bym popróbowała
MAR3STA 26.10.2015 21:09
smaczne danie
jagoda5913 25.07.2015 18:08
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak