Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt - niewielki
sałata masłowa 4-5 liści
pomidor malinowy 1 szt
polędwica łososiowa 4-5 plastrów
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
szczypiorek
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

Bakłażana kroimy na plastry około 3 mm, oprószamy przyprawą do ziemniaków i odstawiamy na 20 minut, następnie grillujemy na natłuszczonym ruszcie lub patelni grillowej po kilka chwil z dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy. Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku - zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 01.08.2015 16:42
fajna przekąska na imprezę :)
Malinka 29.07.2015 10:17
Na przekąskę super pomysł!
Catti 28.07.2015 19:49
wyglądają fantastycznie
Stenka 28.07.2015 14:20
ładne i smaczne
Benita 28.07.2015 14:11
Uwielbiam takie rarytasy
Pani Domu 28.07.2015 12:58
pęknie się prezentują
Ifa 28.07.2015 12:19
Ja też bym z chęcią zjadła :-)
sylwia_sl 28.07.2015 11:30
zjadłabym ze smakiem
ilka01 28.07.2015 10:08
pychota :)
olkaaa 28.07.2015 07:38
super propozycja
pestka 28.07.2015 07:27
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak