Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kawełk od końca
pomidorki koktajlowe kilka
żółty ser starty
Kurczak pieczony około 20 dag
olej do smażenia 2 łyżki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
przyprawa kebab- gyros Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z piekarnika

Kroki postępowania

1
Cukinię myję osuszamy . Odkrawamy koniec cukinii i wydrążamy miąższ ze środka .Lekko w środku oprószamy solą oraz pieprzem .
Krok 1 - Cukinia z piekarnika  foto
2
Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki dodajemy przyprawę do gyrosa oraz resztę przypraw i podsmażamy około 15 minut .
Krok 2 - Cukinia z piekarnika  foto
3
Pieczarki myjemy i osuszmy oprószamy przyprawami i podsmażamy na rozgrzanej patelni około 15 minut .
Krok 3 - Cukinia z piekarnika  foto
4
Na sam spód cukinii dajemy podsmażonego kurczaka . Na kurczaka dajemy warstwę pieczarek .
Krok 4 - Cukinia z piekarnika  foto
5
Na sam wierzch dajemy umyte i osuszone pomidorki koktajlowe .
Krok 5 - Cukinia z piekarnika  foto
6
Na wierzch dajemy starty ser żółty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut w temperaturze 17- stopni .
Krok 6 - Cukinia z piekarnika  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 18.08.2015 15:59
pyszna !aż zgłodniałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak