Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
pieczarki 30 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem, ostudzić. Kotlety umyć, rozbić, przyprawić. Na każdy plaster mięsa kłaść 2 łyżki pieczarek. Następnie mięso zwinąć w rolady, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Następnie podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Podawać z ziemniakami i mizerią lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 15.01.2016 08:29
fajny obiadek
Ada-Gaba 19.08.2015 09:47
pyszny obiad
bertpvd 19.08.2015 09:39
przepyszne roladki :) uwielbiam takie smaki
berys18 19.08.2015 07:48
smacznie nadziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak