Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z marchewką i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 70 dag
pieczarki 40 dag
marchewka 1
bulion 0,5 l
przyprawa do potraw Kucharek
Musztarda delikatesowa Prymat
mąka 4 łyżki
sok z cytryny
olej
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z marchewką i pieczarkami

Mięso pokroić w plastry i lekko je rozbić. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą kucharek. Następnie plastry mięsa posmarować musztardą, panierować w mące i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Marchewkę obrać, pokroić w plastry, po czym wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 5 minut. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki karczku, następnie pieczarki i marchewkę. Całość zalać bulionem i posypać natką pietruszki. Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.08.2015 15:04
Smaczny obiadek!
w mojej kuchni 19.08.2015 11:31
pyszne danie obiadowe
Aleksandra/Olcia 19.08.2015 10:39
robię podobnie,pycha
Maridka19 19.08.2015 08:24
Pyszne danie :)
Motorek 19.08.2015 08:15
smaczne mięsko
Ewelina1991 19.08.2015 07:51
pyszne mięsko
berys18 19.08.2015 07:47
smaczna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak