Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukinią i kiełbasą podana z młodymi ziemniaczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2
pieczarki 30 dag
kiełbasa podwawelska 1-2
ser żółty kawałek
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
jajko 1
śmietana 12% 2 łyżki
ziemniaki młode kilka
koperek 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukinią i kiełbasą podana z młodymi ziemniaczkami

Cukinie pokroić w plasterki około 5 mm i lekko poddusić na 1 łyżce oleju. Pieczarki pokroić w ósemki, smażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w plasterki i także podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim cukinie, pieczarki i kiełbasę. Jajko wymieszać ze śmietaną, pietruszką i kucharkiem. Wylać na zapiekankę, a wierzch posypać startym serem żółtym. Piec w temperaturze 180 stopni 15-20 minut. Ziemniaki ugotować. Podawać posypane koperkiem wraz z zapiekanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak