Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta warzywna do słoików

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 25 dag
cebula biała 25 dag
jabłka 1/2 kg
cukier 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta warzywna do słoików

Wykonanie:
Warzywa i jabłka umyć. Pomidory pokroić w ćwiartki, dodać oczyszczoną paprykę i pokrojoną w plasterki cebulę. Wlać ½ szklanki wody, gotować i pod koniec wrzucić obrane, pokrojone jabłka. Następnie potrawę rozgotować i przetrzeć, odparować na wolnym ogniu i zmiksować. Dodać cukier cały czas mieszając, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze raz dokładnie wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować przez 20 minut. Pastę używać do smarowania pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2015 09:10
pyszne zapasy
inka2012 20.08.2015 08:25
ciekawy przepis :)
Grazyna0211 19.08.2015 23:41
fajny pomysł
jagoda5913 19.08.2015 22:40
super pomysł na tą pastę
Anna169Hosz 19.08.2015 21:46
Lubie takie zapasy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak