Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami i kapustą kiszoną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dkg
kapusta kiszona 20 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 30 dkg
jajko 1 szt
woda ciepła 1 szklanka
olej 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami i kapustą kiszoną

Kapustę gotujemy do miękkości , odcedzamy i kroimy .Grzyby moczymy dzień wcześniej, siekamy na drobno .Mieszamy razem ,przyprawiamy pieprzem ,solą. Dodajemy pokojoną i podduszoną cebulkę, mieszamy.
.Z mąki ,jajka ,oleju ,wody ciepłej wyrabiamy ciasto ,wałkujemy cieniutko ,wykrawamy szklanką kółka i dodajemy farsz grzybowy. Zlepiamy i wrzucamy na wrzątek ,gotujemy 5 min od wypłynięcia .Podajemy okraszone cebulką z masłem lub słoninką stopioną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 08.09.2015 18:00
oj domowe pierożki pychotka!
ilka01 22.08.2015 08:00
pychota :)
Łukasz15 21.08.2015 22:12
Pyszne pierożki
Ewa Wojtaszko 21.08.2015 21:36
pierożki ! mniamm
Joannasz3190 21.08.2015 19:21
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak