Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy schab pieczony w rękawie.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej 4 łyżki
Marynata do mięs klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy schab pieczony w rękawie.

1.Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.Następnie mięso nacieramy dokładnie przyprawami i olejem.Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
2.Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do pieczenia,woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy.Układamy w formie żaroodpornej.
3.Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.Od czasu do czasu mięso polewamy sosem,który wytwarza nam się podczas pieczenia.
4.Upieczony kroimy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 17.08.2015 07:25
Dziękuję:)
gusia1000 15.08.2015 20:34
Dobre mięso.
Babeczka35 11.08.2015 10:32
Dziękuję:)
Jolcia_90 11.08.2015 00:17
Lubię marynowane mięska :) Super schab :)
bogusia 82 10.08.2015 22:28
Pyszny schabik:)
Ewa Wojtaszko 10.08.2015 22:24
apetyczne mięsko :)
marcia7 10.08.2015 15:59
najlepsze takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak