Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z udek faszerowane kurkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

udka kurczaka 8 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Farsz

kurki 25 dag
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z udek faszerowane kurkami

Kroki postępowania

1
Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z udek wycinamy kości i rozbijamy je cienko od wewnętrznej strony dzięki czemu unikniemy rozdarciom skóry. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 1 - Roladki z udek faszerowane kurkami foto
2
Oczyszczone kurki podsmażamy krótka chwile na rozgrzanym maśle razem z wcześniej obrana i poszatkowaną białą cebulką.
Krok 2 - Roladki z udek faszerowane kurkami foto
3
Na każdym kawałku mięsa drobiowego układamy farsz grzybowy i zwijamy roladki. Jeśli mamy obawy że nam się rozpadną możemy spiąć wykałaczkami lub związać nitką.
Krok 3 - Roladki z udek faszerowane kurkami foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na rumiany kolor. Podlewamy trochę wodą kiedy będą rumiane i dusimy do czasu az mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Roladki z udek faszerowane kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.08.2015 12:27
uwielbiam zapach i smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak