Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z budyniem i malinami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Tarta

masło 150 g
mąka pszenna 250 g
żółtko jajek 1
cukier 90 g
sól 1 szczypta

Dodatkowo

budyń śmietankowy 1
mleko 500 ml
maliny świeże 1 koszyczek
płatki migdałowe po posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i malinami

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać posiekane masło, żółtko i szczyptę soli.
Krok 1 - Tarta z budyniem i malinami foto
2
Składniki wyrobić na gładkie cisto.
Krok 2 - Tarta z budyniem i malinami foto
3
Ciasto wyłożyć do okrągłej formy (30 cm.) wyciągając brzegi. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec ok. 20 minut.
Krok 3 - Tarta z budyniem i malinami foto
4
Budyń ugotować wp. przepisu na opakowaniu i wylać ta tartę.
Krok 4 - Tarta z budyniem i malinami foto
5
Tartę posypać malinami i płatkami migdałowymi. Lekko przycisnąc. Tartę odstawić do wystygnięcia.
Krok 5 - Tarta z budyniem i malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.08.2015 21:09
bardzo smacznie wygląda
mirosława4 15.08.2015 19:27
apetyczna :)
Róża1 15.08.2015 18:29
przepyszna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ilka01 15.08.2015 18:25
jak pięknie się prezentuje
Justyna Jussstiii 15.08.2015 15:53
apetyczna pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak