Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowa z pieczarkami i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 kg
pieczarki 500 g
ser kozi 300 g
szczypiorek 1 pęczek
pomidory suszone Smak 2 łyżki
jabłka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Najpierw opłukujemy pierś pod wodą.

Osuszamy pierś ręcznikiem papierkowym.

Kroimy piersi w plastry i tłuczkiem tłuczemy ja to robię przez woreczek .

Kładę na stolnicy piersi formując prostokąt .

Obsypujemy piersi solą pieprzem i czerwoną papryką mieloną .






Krok 1 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto
2
Jak składniki się połączą ( ser rozpuści ) odsączamy przez sitko ze zbędnego soku .

Przestudzony farsz kładziemy na całej powierzchni na piersi z kurczaka.

Krok 2 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto
3
Kładziemy pokrojoną w paski paprykę
Krok 3 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto
4
Zwijamy w rulon , pomagałam sobie stolnicą silikonową.

Krok 4 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto
5
Po zwinięciu przekroiłam roladę na połowę i dratwą związałam (tak jak baleron) obydwie polówki.

Przeniosłam na folie aluminiową i zawinęłam.

Piekłam godzinkę w 200 stopniach.

Rolada wyszła przepyszna . Podałam ja z surówka i ziemniaczkami z pieca w łupinkach pokrojonych w łódeczki .
Krok 5 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto
6
Pieczarki myjemy i kroimy drobno w kostkę.

Smażymy na oliwie z oliwek pieczarki , podlewamy je bulionem drobiowym.
Krok 6 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto
7
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy je w kosteczkę dodajemy do pieczarek i razem dusimy . Na końcu dodajemy ser z suszonym szczypiorkiem i pomidorkiem pokrojony drobno w kostkę.
Krok 7 - Rolada drobiowa z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 02.09.2015 08:08
wyglądają bardzo apetycznie :)
Wiktoria29 30.08.2015 19:12
fajna roladka
Jadwiga/Jaga85 30.08.2015 16:26
Apetyczne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak