Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna paella

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 2 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
cukinia 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
papryka czerwona 0,5 sztuka
papryka żółta 0,5 sztuka
cebula biała 1 sztuka
tymianek 0,5 łyżeczki
kminek Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
passata pomidorowa 500 ml
marchew 1 sztuka
kapary całe Smak 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna paella

Kroki postępowania

1
bardzo bogate w warzywa danie, dobre na obiad lub kolację.
Mięsozjadacze mogę dodać mięso gulaszowe i uzyskać fajny sos np do placków ziemniaczanych
Krok 1 - Warzywna paella foto
2
wszystkie warzywa kroimy w paski/plasterki lub kostke, cebulę przysmażamy na odrobinie oleju/oliwy w garnku
Krok 2 - Warzywna paella foto
3
DO garnka dodajemy wody lub bulionu warzywnego i dosypujemy paprykę, dusimy
Krok 3 - Warzywna paella foto
4
używałem ciecierzycy gotowanej w ilości ok 2 szklanek, przepłukanej na sicie
Krok 4 - Warzywna paella foto
5
do garnka wrzucamy pozostałe warzywa i zalewamy passatą pomidorową lub pomidorami z puszki, na koniec duszenia dodajemy pietruszkę i przyprawy
Krok 5 - Warzywna paella foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak