Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w marynacie jogurtowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza
pieczarki 4-5 szt

marynata

jogurt naturalny 3 łyżki
papryczka chili 1 szt
skórka z cytryny
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
mięta kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w marynacie jogurtowej

Składniki marynaty wymieszać i zalać rybkę. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Rybę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej, obłożyć pieczarkami i zawinąć w folię.
Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak