Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kapustą i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1,5 szkl
drożdże świeże 2 dkg
jajko
olej 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 op
sól 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

farsz

pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
kapusta czerwona 1/4 główki
jajko 1 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kapustą i pieczarkami

Drożdże wymieszać z cukrem i śmietaną. Dodać do mąki i pozostałych składników i zagnieść ciasto.
Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć aż odparuje sok, dodać startą na grubym oczku kapustę, podsmażyć i doprawić do smaku. Przestudzić, dodać jajko, wymieszać.
Ciasto rozwałkować i szklanką wykroić krążki. Na każdy nakładać farsz i formować bułeczki. Ja włożyłam je do foremek na babeczki. Odstawić aż bułeczki zaczną rosnąć. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na pół godziny. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.09.2015 22:02
Świetne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak