Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cieście piwnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
sól i pieprz
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia
woda gazowana 1/2 szkl
piwo 3/4 szkl
mąka pszenna szkl
jajko szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyzeczki
sól szczypta

Porada

Ciasto będzie rzadkie ale za to jest bardzo delikatne i chrupiące

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cieście piwnym

Fileta myjemy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki na ciasto oprócz piwa miksujemy i pomału wlewamy piwo, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy najpierw w mące a następnie zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.09.2015 22:16
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak