Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana bulgurem i kurkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt (duże)
bulgur 150 g
kurki 200 g
cebula 1 szt
masło klarowane 1 łyżeczka
mozzarella 150 g (parzona tarta)
oliwa 4 łyżki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana bulgurem i kurkami

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Studzimy.
Cebulę siekamy i razem z oczyszczonymi i pokrojonymi kurkami podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy.
Papryki myjemy, odcinamy „kapelusze”, usuwamy gniazda nasienne.
Ostudzoną kaszę mieszamy z cebulą i kurkami, dodajemy startą mozzarellę, posiekaną natkę, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewamy wydrążone papryki, zakrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. podajemy zaraz po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 05.09.2015 22:58
Musiało być pysznie! W takim wydaniu po prostu musiało :)
Monika-twin 05.09.2015 13:35
fajne danie.
jagoda5913 05.09.2015 09:45
Pyszne danie
paulina2157 05.09.2015 09:42
super wygladją
Malinka 05.09.2015 09:00
Ślinka cieknie na sam widok :)
wwwiolka 04.09.2015 23:06
Ciekawy przepis.
Ada-Gaba 04.09.2015 21:53
fajny przepis
pajbek 04.09.2015 20:51
Pyszne :-)
Bernadeta1 04.09.2015 20:41
Super jedzonko ! !
agnieszka214 04.09.2015 20:26
PAPRYCZKE BARDZO LUBIE
gosia1988 04.09.2015 20:18
smaczna przekąska :)
Futka 04.09.2015 20:07
Bajeczna papryka, a w środku wszystko co najlepsze! :D Pyszności :)
Konczi 04.09.2015 20:04
dla mnie smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak