Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z komosą ryżową w stylu tabbouleh

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

quinoa 0,5 szklanki
woda 0,75 szklanki
pomidor malinowy 2 sztuki
pomidor żółty 2 sztuki
papryka czerwona 1
kapary całe Smak 2 łyżki
oliwki zielone Smak garść
natka pietruszki
mięta liście garść
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sok z limetki 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Komosę ryżową możecie zastąpić kuskusem, kaszą bulgur lub kaszą jaglaną

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z komosą ryżową w stylu tabbouleh

Komosę ryżową przepłukać, zalać wrzątkiem (3/4 szklanki), posolić, gotować do wchłonięcia płynu. Odstawić do wystudzenia.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.

Paprykę pokroić w kosteczkę. Oliwki w krążki.

Dymkę, pietruszkę i miętę delikatnie posiekać.

Wszystkie składniki połączyć, dodać kapary, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, sól z limonki, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 24.01.2016 21:18
Kwintesencja zdrowia.
Adamorek 25.08.2015 14:17
zdrowa i idealna na lunch do pracy
ilka01 25.08.2015 12:31
super przepis
Joannasz3190 25.08.2015 11:44
Pyszności :)
Benita 25.08.2015 11:35
Bardzo apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak