Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowe z kruszonką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa

ser biały 500 g
śmietana kremówka 300 g
budyń waniliowy 1 i ½ opakowania
cukier 75 g
rabarbar 10-12 łodyg

Kruszonka

cukier 125 g
masło 150 g
mąka pszenna 200 g

Ciasto

masło 200 g
cukier 200 g
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowe z kruszonką

Przygotować masę:
Ser utrzeć z kremówką, budyniem (proszkiem) i cukrem.

Przygotować kruszonkę:
Następnie zagnieść na jednolite ciasto cukier, masło i mąkę. Można dodać łyżeczkę cynamonu. Włożyć do lodówki na ok. 15 minut.

Przygotować ciasto:
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę, następnie wyłożyć masę serową na niej wyłożyć pokrojony na kawałki rabarbar. Na wierzchu posypać kruszonką. Piec 45 minut w temp. 180 stopni.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 25.08.2015 17:30
WYGLĄDA PYSZNIE.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak