Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w panierce

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 50 dag
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w panierce

Mortadelę kroimy na pół centymetrowe plastry. Jajka mieszamy z przyprawą do kurczaka,Mortadelę obtaczamy w jajku a później w bułce tartej . Pieczemy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podajemy z ziemniakami i kalafiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.08.2015 09:31
też pamiętam z dzieciństwa...
Barbara13 29.08.2015 09:02
przypomniały mi się dawne czasy,prosto i smacznie
dom-agi 29.08.2015 07:26
Do mnie nie przemawia, ale pamiętam, że Mama bardzo lubiła :)
Babeczka35 29.08.2015 07:07
Dawno nie jadłam.
krokus 29.08.2015 00:27
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak