Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy duszone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
mięso mielone 300 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól
pieprz
czosnek 2-3 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy duszone

Kroki postępowania

1
Karkówkę pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem (dosyć cienko). Oprószyc solą i pieprzem.
Krok 1 - Zrazy duszone foto
2
Do miesa mielonego dodać przeciśniety przez praskę czosnek, bułkę tartą, sól, pieprz i jajko. Wyrobić na jednolitą masę.
Krok 2 - Zrazy duszone foto
3
Na plastrach karkówki ukłądac kulki mięsa i zwijać w roladki.
Krok 3 - Zrazy duszone foto
4
Gotowe zrazy obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Zrazy duszone foto
5
Przełożyć do patelni z kominem, podlać wodą i dusić do miękkości. Można dodać bulionetkę do sosu.
Krok 5 - Zrazy duszone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.09.2015 12:25
z karkówki jeszcze nie robiłam,świetny pomysł
adelajda 11.09.2015 16:14
pyszny obiadek :)
Pani Domu 11.09.2015 11:41
smaczne zraziki
w mojej kuchni 11.09.2015 10:52
pyszne danie obiadowe..
Aleksandra/Olcia 11.09.2015 10:50
pychotki mniam
Krzysztof15 11.09.2015 08:50
bardzo lubie
Jumper123 11.09.2015 07:59
bardzo smaczne
Łukasz15 10.09.2015 20:56
Bardzo dobre
mirosława4 10.09.2015 20:02
pyszne mięsko
halina17 10.09.2015 19:43
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak