Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
orzechy włoskie 50 gram
ser pleśniowy 100 gram niebieski
masło 1 łyżka
sok z cytryny
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki zapiekane z serem pleśniowym



Gruszki przekroić, wydrążyć gniazda nasienne i część miąższu. Miąższ pokroić w kostkę. Gruszki skropić sokiem z cytryny.
Orzechy posiekać, dodać ser, pokrojony miąższ i pieprz do smaku i wymieszać.
Naczynie do zapiekania posmarować masłem.
Gruszki napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu i posypać odrobiną pieprzu. Wstawić do piekarnika z temp. 200 stopni na 6 - 8 minut. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 08.10.2015 16:26
smakowicie wyglądają
kasienka23 13.09.2015 10:07
smaczne danie!
berys18 12.09.2015 22:30
wyglądają pysznie
wwwiolka 12.09.2015 19:22
Bardzo fajny przepis.
Benita 12.09.2015 13:04
Bardzo ciekawy przepis. Nigdy nie jadłam gruszek z niespodzianką w środku
Justi2401 12.09.2015 12:13
Oryginalna, smaczna przystawka :)
Stenka 12.09.2015 09:50
smaczny deser
ben-ka 12.09.2015 09:01
Chętnie bym spróbowała.
Futka 12.09.2015 07:49
Świetna i niesamowicie smakowita gruszkowa propozycja :)
Janina 12.09.2015 00:16
Super deserek;)
Iwusia 11.09.2015 23:26
lubie takie deserki
halina17 11.09.2015 21:41
dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak