Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
marchew 5 szt
cebula 2 szt
pomidory 3 szt
kiełbasa 30 dag
margaryna 10 dag
woda 1/3 szkl
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna łyżeczka
koncentrat pomidorowy łyżka
czosnek 2 ząbki
chili szczypta
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kiełbasą

1.
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze części około 2 cm. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15 minut. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i dusimy na roztopionej margarynie. Do warzyw dodajemy wodę i dusimy do miękkości.
2.
Pomidory sparzamy chwilę we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Pomidory i fasolkę dodajemy do warzyw, doprawiamy solą, pieprzem dodajemy przyprawę uniwersalną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę i dodajemy do lecza. Dusimy jeszcze chwilę, a na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chilli. Szczypiorek siekamy i dodajemy do fasolki. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.09.2015 19:30
smaczne połączenie
MałaMi89 12.09.2015 18:37
Posmakowałoby mi :)))
Mniam 12.09.2015 15:15
Pyszna fasolka!
misia53 12.09.2015 13:00
Smaczne danie, lubię połączenie warzyw z mięsem lub wędliną
paulina2157 12.09.2015 11:56
tanio prosto i pewno smacznie
gosia56 12.09.2015 10:48
na pewno pyszne danie;)
Agnieszka-87-25 12.09.2015 08:38
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak