Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z aronii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 5 kg
cukier 0,5 kg
żelfix 2 opakowania
liście wiśni 1 garść

Porada

Jak nie mamy w maszynce końcówki do soku można aronię zmielić i przecedzić przez gazę.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z aronii

Aronię przemrozić w zamrażarce. Wyjąć z zamrażarki by odmarzła. Przepuścić przez maszynkę do mielenia z końcówką do soku. Tak powstały sok przelać do garnka i gotować z liśćmi wiśni i z dodatkiem cukru. Gotować ok. 15minut. Przecedzamy przez sito i do soku dodajemy żelfix. Gotujemy chwilę i wrzątek wlewamy do słoików. Pozostawiamy przykryte kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.09.2015 22:45
Bardzo lubię przetwory z aronii :)
mirosława4 12.09.2015 22:24
smaczna , na zimę jak znalazł
Mama niejadka 12.09.2015 21:26
Sama aronia jest cierpka ale z dodatkiem liści wiśni i cukru już nie :)
bogusia 82 12.09.2015 20:59
Musi być bardzo smaczna:)
Renata9 12.09.2015 20:17
Fajna galaretka, tylko czy sama aronia nie jest cierpka w smaku ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak