Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i buraczków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
buraki czerwone 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i buraczków

Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski.
Buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach do kapusty.
Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę przekładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.09.2015 19:15
lubię takie surówki
Bernadeta1 13.09.2015 15:28
z buraczkami nie robiłam a na pewno smaczna
Krystyna32 13.09.2015 14:12
bardzo smaczna
jagoda5913 13.09.2015 11:54
pyszna i dobra , wypróbuje
gosia56 13.09.2015 11:46
na pewno pyszna;)
Aleksandra/Olcia 13.09.2015 11:35
buraczki uwielbiam,ale z pekińską ich jeszcze nie łączyłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak