Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny piernik z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 10 dkg
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
cukier 1 szkl
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
dżem morelowy 10 łyżek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny piernik z dżemem

Masło utrzeć z cukrem i dodawać po jednym jajku ucierając. Następnie dodać pozostałe składniki dobrze wymieszać i wylać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piec 45 min w 160 st

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 21.11.2012 10:26
musi być pyszny.
Motorek 01.11.2012 12:02
extra
misia53 20.08.2012 21:30
ja też piekę podobny tylko zwegierkowym dzemem , jest smaczny , wilgotny
Krystyna32 08.04.2012 09:34
extra
matii6 28.02.2011 19:41
znakomity piernik
alaaa 26.11.2010 15:36
żeby zawinąć w folię jeszcze nie słyszałam,ale niedługo święta więc na pewno to wypróbuję
mysza666 26.11.2010 10:41
Nie jestem pewna, ale chyba robię identyczy, albo prawie identyczny:) To jest pyszne, jeszcze jak ciepłe ciasto się zawinie w folię czy torebkę to jest potem takie wilgotne:)
hastalavista 22.10.2010 18:46
super ciasto na Święta :)
krzyniu1984 19.10.2010 09:06
musi być dobry!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak