Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka słodko - ostre

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1,2 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1

Marynata

miód 4 łyżki
ketchup pikantny 300 ml
czosnek 2 ząbki
papryczka chilli 4 szt suszone
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka słodko - ostre

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć, oczyścić z piórek, osuszyć i obsypać przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Skrzydełka słodko - ostre foto
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekany czosnek i rozkruszone papryczki.
Krok 2 - Skrzydełka słodko - ostre foto
3
Wlać ketchup i zagotować. Podgrzewać kilka minut.
Krok 3 - Skrzydełka słodko - ostre foto
4
Dodać miód i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Skrzydełka słodko - ostre foto
5
Skrzydełka obtoczyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki.
Krok 5 - Skrzydełka słodko - ostre foto
6
Skrzydełka grillować na tackach po kilka minut z każdej strony. Można też upiec w piekarniku.
Krok 6 - Skrzydełka słodko - ostre foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.09.2015 14:12
dobrze przyprawione :)))
fotoviderek 07.09.2015 23:55
Pyszne skrzydełka :)
Aannkaa82 07.09.2015 21:36
apetyczne miesko :)
gosia1988 07.09.2015 20:12
takie lubię
Łukasz15 07.09.2015 19:52
Bardzo dobre
Lucan 07.09.2015 19:44
bardzo kuszące:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak