Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
drożdże suche 14 g
cukier 1 łyżka
jajko 2 szt
mleko 1 1/2 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
bakalie
olej do smażenia
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe racuchy

Kroki postępowania

1
Mąkę , drożdże , cukier i cynamon wymieszać w misce.
Krok 1 - Cynamonowe racuchy  foto
2
Mleko podgrzać aby było letnie.
Krok 2 - Cynamonowe racuchy  foto
3
Letnie mleko wlać do mąki i wymieszać.
Krok 3 - Cynamonowe racuchy  foto
4
Jajka rozbełtać i wymieszać z ciastem. Przykryć ściereczką , odstawić w ciepłe miejsce na 40minut.
Krok 4 - Cynamonowe racuchy  foto
5
Do wyrośniętego ciasta dodać bakalie i wymieszać.
Krok 5 - Cynamonowe racuchy  foto
6
Na patelnie z rozgrzanym olejem nakładać porcję ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.
Krok 6 - Cynamonowe racuchy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 08.09.2015 12:38
fajne racuszki
agaK. 08.09.2015 12:10
Fajny cynamonowy posmak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak