Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z wiśniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO -KRUSZONKA

mąka pszenna 30 dkg
masło 15 dkg
jajko 1 sztuka
cukier 15 dkg
aromat waniliowy 5 kropli
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

MASA SEROWA

ser biały 50 dkg
cukier 10 dkg
jajko 2 jajka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
sok z cytryny 3 łyżki
wiśnie 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wiśniami

Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Wiśnie umyć, osączyć na sicie, wydrylować.
Ser utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki i jeszcze chwilę ucierać.
Wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia( średnica 26 cm).
Wylepić 2/3 kruszonki na spodzie tortownicy, przykryć masą serową.
Rozłożyć wiśnie na masie serowej. Posypać resztą kruszonki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 50 - 60 minut.
Wychłodzony sernik, można polukrować .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 08.09.2015 17:32
Bardzo smaczne ciacho :-)
Janina 08.09.2015 14:51
Fajne połączenie smaków;)
Alex_M 08.09.2015 14:47
pyszne ciacho :)
Renataj 08.09.2015 13:38
Ja poproszę tą kruszonkę z lukrem:) Chociaż sam sernik z wiśniami też pewnie bardzo smaczny:)
Grazyna0211 08.09.2015 13:12
smakowity wypiek
jagoda5913 08.09.2015 13:08
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak