Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo estragonowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
filet z kurczaka 300 g
masło klarowane 1 łyżeczka
groszek konserwowy 1 puszka (mała)
estragon 1 łyżka
śmietana 30% 100 ml
śmietana 18 proc 150 ml
szczypiorek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo estragonowym


Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek, ponownie mieszamy (do całkowitego połączenia sosu z makaronem). Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 09.09.2015 14:23
apetyczny jest
RenataZ-et 09.09.2015 13:18
ciekawe i smaczne połączenie
bietka 09.09.2015 12:36
bardzo smaczny makaronik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak