Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki grysikowe z żółtym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grysik 1 szklanka
mleko 3 szklanki
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
ser żółty 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki grysikowe z żółtym serem

Wykonanie:
Grysik ugotować na mleku, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Następnie zagotować wodę z solą , kłaść łyżeczką kluseczki i poczekać aż wypłyną na powierzchnię. Kluski wyjmować łyżką cedzakową na talerze. Polać stopionym masłem i posypać startym żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.09.2015 17:15
dawno nie robilam takich kluseczek :) mam nieco inny sposób, ale wszystkie kluchy lubię :)
JulkaTomeczek 26.09.2015 23:56
Pyszne danie
mirosława4 26.09.2015 19:18
nie jadłam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak