Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca pokusa- kremowe ciasto bez pieczenia na spodzie z płatków kukurydzianych
2. 0,5 l mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W pozostałym mieszamy dokładnie budynie, tak aby nie było grudek. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować, powoli, ciągle mieszając trzepaczką dodajemy rozpuszczony budyń. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty cały czas mieszając. Studzimy. Gdy masa lekko przestygnie wykładamy ją na masę czekoladową.
3. Po całości masy budyniowej rozprowadzamy równomiernie dżem.
4. Śmietanę lekko ubijamy. Dodajemy śmietan-fix wymieszany z cukrem z prawdziwą wanilią i ubijamy na sztywno. Wykładamy na dżem.
5. Cukier i mąkę wsypujemy do miseczki. Dodajemy masło i palcami wyrabiamy kruszonkę. Kruszonkę wsypujemy na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i prażymy. Studzimy. Posypujemy ciasto. Wkładamy na noc do lodówki. Smacznego! :)