Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z białej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
cebula 1 szt
marchew 2 szt
kapusta biała 1 szt (mała)
papryka czerwona 2 szt
pomidory 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion warzywny 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z białej kapusty

Mięso kroimy w większe kawałki, razem z posiekaną cebulą podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, sparzone, obrane i pokrojone w paski pomidory (usuwamy gniazda nasienne) i chwilę razem dusimy. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w paski, kapustę siekamy i dodajemy do całości. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Bigos dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.09.2016 20:56
pyszny bigosik
ttrytka 26.10.2015 15:23
wspaniały bigos
Barbara13 02.10.2015 13:03
fajna odmiana bigosu
berys18 02.10.2015 08:02
wspaniały bigos, aż ślinka leci
Kuchenka 01.10.2015 13:40
świetnie wygląda
IKrakowianka 01.10.2015 10:46
pyszny jest taki bigos
Futka 01.10.2015 08:59
Doskonały, kolorowy i aromatyczny - pyszności! :)
GOSIA18 01.10.2015 08:49
Bardzo kolorowy bigos, pycha
Motorek 01.10.2015 08:42
pyszny bigosik
dom-agi 01.10.2015 08:25
Bardzo lubię!
olkaaa 01.10.2015 08:17
Uwielbiam bigos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak