Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z serka wiejskiego z puree dyniowo-pomarańczowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 2 sztuki
serek wiejski 200 gram
cukier 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
puree z dyni 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
olej

puree dyniowo-pomarańczowe

dynia kilka kawałków
pomarańcza 1 sztuka
cukier brązowy 2 łyżki
kardamon

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z serka wiejskiego z puree dyniowo-pomarańczowym

Puree:
Dynię ugotować do miękkości.
Dodać wycięte z błonek cząstki pomarańczy i cukier.
Całość zblendować, pogotować jeszcze około 5 minut doprawiając do smaku kardamonem.


Do miski wbić jajka i wsypać oba cukry.
Przy pomocy rózgi ubić całość na puszystą masę.
Wlać serek wiejski, dodać przygotowane wcześniej puree (2 łyżki) i mąkę, wymieszać do połączenia składników.
Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Podawać z pozostałą częścią puree dyniowo-pomarańczowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.10.2015 14:12
ciekawe placuszki
Babeczka35 04.10.2015 08:08
Super placuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak