Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
pomidor 1 mały
papryka czerwona 1/4 szt
ser feta 2 plastry
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
suszone pomidory 2 szt
olej z suszonych pomidorów 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa z fetą

Pomidor, paprykę i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać
Suszony pomidor i szpinak poszatkować, zalać olejem z suszonych pomidorów.
Piekarnik rozgrzać do 180 st C.
Do naczynia żaroodpornego nakładamy na zmianę wymieszane pomidory z cebulą oraz szpinak w oleju. Posypujemy ziołami, doprawiamy sól i pieprz. Pieczemy 10 min. Nakładamy pokrojony ser feat. Pieczemy jeszcze przez 10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak