Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa 25 dag/dowolna
zielenina 3 łyżki
ser żółty 10 dag
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić, pokroić w talarki i układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając pokrojoną kiełbasą. Posypać zieleniną i przyprawami do smaku. Następnie zalać sosem przygotowanym z mleka rozmieszanego z jajkami, obłożyć żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.09.2015 10:08
bardzo lubię takie zapiekanki
Jumper123 22.09.2015 09:32
ciekawa zapiekanka na pewno smaczna
Damiano
Damiano 22.09.2015 09:13
fajna zapiekanka
misia53 21.09.2015 23:34
lubię takie zapiekanki
kuchcik89 21.09.2015 19:26
prosta i smaczna, super :)
Wafelek2601 21.09.2015 18:07
Pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak