Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane zielone jajka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
pieczarki 25 dag
sól i pieprz do smaku
majonez 1 łyżka czybata
natka pietruszki 1,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane zielone jajka

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtko
Krok 1 - Faszerowane zielone jajka  foto
2
Pieczarki ugotować, ostudzić i drobno posiekać. Dodać do żółtek. Dodać majonez, sól i pieprz, dobrze wymimeszać.
Krok 2 - Faszerowane zielone jajka  foto
3
Nałożyć farsz w połówki jajek.
Krok 3 - Faszerowane zielone jajka  foto
4
Natkę posiekać, każdą połówkę jajka obtoczyć górą w natce.
Krok 4 - Faszerowane zielone jajka  foto
5
Można od razu podawać
Krok 5 - Faszerowane zielone jajka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 23.09.2015 21:11
Fajny przepis :)
gusia1000 23.09.2015 18:24
Zawsze dobre.
w mojej kuchni 23.09.2015 16:45
same pyszności
Ania67 23.09.2015 12:59
To coś dla mnie
luna76 23.09.2015 10:06
Uwielbiam!!! Pyszna propozycja :)
Madzai 23.09.2015 09:22
Bardzo pomysłowe i super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak