Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone klopsiki paprykowo- pomidorowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
papryka czerwona 2 szt
dymki ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
ketchup pikantny 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone klopsiki paprykowo- pomidorowe

Mięso mielone- ( najlepiej takie z indyka ) dobrze przyprawiamy, mieszamy z ketchupem i chwilkę wyrabiamy dłońmi- dodajemy startą na tarce lub drobniutko pokrojoną paprykę i drobno pokrojoną dymkę.
Wbijamy jajko- mieszamy i jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy troszkę bułki tartej.
Formujemy niewielkie klopsiki i układamy na wyłożonej papierem blaszce- pieczemy około 20- 25 minut w temp. 180- 200 stopni.
Klopsiki możemy również upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 09.09.2016 11:52
Super przepis:)
Ela15 26.12.2015 13:02
na pewno pysznie smakują
Ola1young 24.09.2015 19:02
pyszny obiadek
tomek18 23.09.2015 17:08
uwielbiam takie
ilka01 23.09.2015 13:15
super przepis
Konczi 23.09.2015 13:04
wyglądają bardzo smacznie
Grazyna0211 23.09.2015 11:41
smaczny obiad
RenataZ-et 23.09.2015 11:34
bardzo apetyczne klopsiki
kasiaw 23.09.2015 11:23
bardzo chętnie takie przyrządzę
ada.la 23.09.2015 11:05
podoba mi się przepis
molanka 23.09.2015 10:57
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak