Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonymi buraczkami i pomarańczą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 3 sztuki
roszponka 250 gram
pomarańcza 1 sztuka
tymianek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa
ser feta 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonymi buraczkami i pomarańczą

Buraczki obrać, pokroić na kawałki, oprószyć tymiankiem. Piec w piekarniku ( pod przykryciem folią aluminiową) w 180 st. C przez około 40 minut do miękkości. Roszponkę umyć, można porwać na mniejsze kawałki. Pomarańczę obrać, pokroić i oczyścić z albedo. Ser feta pokroić lub pokruszyć na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać pieczone buraczki, oliwę i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 05.10.2015 20:28
Fajny pomysł na sałatke
marenka 05.10.2015 20:03
fajne połączenie smaków...
IKrakowianka 04.10.2015 23:17
super smaki!
MałaMi89 04.10.2015 22:50
Ciekawe połączenie, mogłoby mi posmakować ;)
Megg 04.10.2015 21:40
super smaczna sałatka
Renataj 04.10.2015 18:58
Fajny miks smaków.
adelajda 04.10.2015 18:36
DOBRA SAŁATKA
idealme 04.10.2015 17:24
bardzo smaczne
Franciszek 04.10.2015 14:04
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak