Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie z tuńczyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kapary 3 łyżki
majonez 3 łyżki
marchewka 2 szt
por (biała część) 1
pietruszka 1
seler kawałek
ziele angielskie kilka kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka kulek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć i obrać, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie i pieprz w kulach. Całość zagotować.
Krok 1 - Schab w sosie z tuńczyka foto
2
Do gotującego się bulionu włożyć mięsa, wsypać przyprawy i gotować ok. 60 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Krok 2 - Schab w sosie z tuńczyka foto
3
Tuńczyka z olejem, majonez i kapary zmiksować na gładką masę.
Krok 3 - Schab w sosie z tuńczyka foto
4
Wystudzony schan osączyć z bulionu, kroić na cieniutkie plastry.
Krok 4 - Schab w sosie z tuńczyka foto
5
Na talerzu układać plastry mięsa i polewać tuńczykowym sosem. Udekorować natką pietruszki i kaparami.
Krok 5 - Schab w sosie z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 06.10.2015 06:46
ciekawe połączenie smaków
patryska76 05.10.2015 22:42
smaczny schabik!
mirosława4 05.10.2015 21:46
apetyczny !
Wafelek2601 05.10.2015 21:39
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak