Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 60 dag
kapusta biała 1/2 niedużej główki
ryż 150 g
cebula 1 duża
przecier pomidorowy 500 ml
bulion 500 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Zupa gołąbkowa foto
2
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na głębokiej patelni (u mnie wok) rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Krok 2 - Zupa gołąbkowa foto
3
Dodać mięso mielone i podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Krok 3 - Zupa gołąbkowa foto
4
Dodać kapustę i marchewkę. Całość smażyć kilka minut mieszając.
Krok 4 - Zupa gołąbkowa foto
5
Wlać przecier pomidorowy i bulion. Wsypać ryż i gotować 20 minut.
Krok 5 - Zupa gołąbkowa foto
6
Jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 6 - Zupa gołąbkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.10.2015 09:17
interesująca propozycja
Habibi 06.10.2015 08:25
robię podobną zupkę :)
ilka01 06.10.2015 08:03
super przepis
jagoda5913 06.10.2015 00:58
ciekawy przepis
Czarnula666 05.10.2015 22:58
Ciekawe jak smakuje ;)
Łukasz15 05.10.2015 22:39
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak