Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem i polewą truskawkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mleko 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku

farsz

ser biały 0,75 kg
śmietana 2 łyżki
cukier 3 łyżki

dodatkowo

masło do smażenia
truskawki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i polewą truskawkową

Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać później mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, nie powinno być za gęste ani za rzadkie. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni z odrobiną oleju.

Ser biały rozdrabniamy blenderem, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy.

Naleśniki przekładamy serem białym i zwijamy.

Podsmażamy na maśle.

Polewamy truskawkami wczesniej zblendowanne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 06.10.2015 19:43
smakowite naleśniki
JulkaTomeczek 06.10.2015 15:45
Pysznie wyglądają
Motorek 06.10.2015 15:17
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak