Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona ćwiartka
jabłko szt
cebula szt
sól i pieprz
sok z cytryny 4 łyżki
cukier odrobina
oliwki zielone Smak 10 szt
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z oliwkami

Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzącą wodą na 5 minut, po tym czasie odcedzamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plasterki a kilka zostawiamy do dekoracji. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i dodajemy odrobinę cukru. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z majonezem i dekorujemy pozostałymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 07.10.2015 00:41
pyszna sałata
Łukasz15 06.10.2015 21:18
Pyszny dodatek do obiadu
marcia7 06.10.2015 19:01
muszę wypróbować z takim dodatkiem
w mojej kuchni 06.10.2015 18:05
apetyczna kapusta
zabcia117 06.10.2015 17:45
Ciekawy pomysł.
Betina#45 06.10.2015 17:34
do obiadu rewelacja ! ;)
agaK. 06.10.2015 17:24
Takie... inne połączenie.
Damiano
Damiano 06.10.2015 16:50
pyszna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak