Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białym serem i wędzonym boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 0,5 opakowania
biały ser 2 opakowania
boczek wędzony 30 dag
cebula 5 sztuk
pieprz
sól
olej

Porada

Początkowo obawiałam się cebuli i dałam tylko trzy. Okazało się, że jest jej zdecydowanie za mało i podsmażyłam jeszcze dwie. Im więcej tym lepiej.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białym serem i wędzonym boczkiem

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Twaróg pokruszyć.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoty kolor.
Boczek pokroić według uznania (w kostkę lub paseczki) i podsmażyć.

Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Opcjonalnie można posypać tartym serem żółtym i zapiec w piekarniku ( 20 min. w temp. 180 st.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak